Aktivera din garderob | Alla möjliga val men hur ska jag välja?
Aktivera din garderob
granen

Alla möjliga val men hur ska jag välja?

Som konsument är det en utmaning att hålla sig uppdaterad och insatt för att göra rätt miljöval i butiken. Miljömärkningar kan hjälpa oss en bit, men märkning av kläder är inte helt vanligt.

Många av de stora kedjorna har börjat vägleda oss konsumenter genom att lyfta fram lite bättre val. Det kan vara mer miljövänliga material, återvunnet material och ibland handlar det om kvaliteten i ett plagg. Den här vägledningen tycker jag såklart är en positiv utveckling.

Men, klädkonsumtionen har ökat med 53 procent på tio år (1999-2009). Det är ett faktum att vi konsumerar väldigt stora mängder kläder. Då känns användandet av begreppet ”rätt miljöval” mer komplext. Det blir allt tydligare att vi behöver komplettera begreppen och guidningen kring konsumenten måste verkligen breddas. En köphierarki är något som nu syns i många olika sammahang som en guide till oss konsumenter kring hur vi kan tänka kring konsumtion.

Jag låter en av julens mer uppskattade bilder på sociala medier inspirera kring köphierarki. Bilden är gjord av Ulrika Freya Neldorin som gjorde bilden för Ekoguidens vägnar. Den har uppskattats så mycket att Ulrika tryckte upp den till affisch och julkort.  Jag har lånat den från Instagramkontot ”Stilmedveten”. Ett trevligt inspirationskonto – mitt följtips!

Med det tipset önskar jag er en riktigt God Jul!

 

 

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *