Aktivera din garderob | Att laga trasiga kläder
Aktivera din garderob
husqvarna2

Att laga trasiga kläder

Vad gör du med trasiga kläder? Lagar du själv eller lämnar du in för lagning?

Jag vill gärna tro att jag ska börja sy någon dag. Jag har en klassisk Husqvarna, fungerar perfekt men använder den allt för sällan. Mina barns trasiga jeans lagar jag istället med klisterband och strykjärn. Det händer att jag lämnar in för lagning. Senast lämnade jag in en barnoverall med ett dubbelt blixtlås. Det blev riktigt bra men väldigt dyrt. 400 kronor vilket är nästan likvärdigt med att köpa en ny overall.

Regeringen förslår lägre moms på bland annat reparation av cyklar och lagning av kläder och skor. Det ska få fler att vårda och återanvända saker och är tänkt att träda i kraft under 2017. Det betyder att det kommer att bli billigare och förhoppningsvis mer lättillgängligt att lämna in för lagning. Det känns som ett oerhört positivt steg i rätt riktning mot en mer resurssmart ekonomi som hjälper oss att använda mer. Det kommer definitivt få mej lämna in mer på lagning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *