Aktivera din garderob | Hur vårdar du dina kläder?
Aktivera din garderob
tvättmaskin

Hur vårdar du dina kläder?

Vår omsorg är ju en viktig förutsättning om kläder skall kunna användas mycket av dig eller någon annan. Jag är inte konsekvent på detta område, säkert är det många fler än jag som känner igen sig i det. Jag kan med lätthet knöla ner en tröja i väskan eller kasta kläder på golvet på kvällen när jag är trött. Däremot är jag inte enbart en katastrof när det kommer till att vårda sina kläder.  Jag kan tryggt säga att jag också är en nitisk vädrare och omsorgsfullt hänger in mina finaste plagg ömt på galge i min garderob.

Så varför beter vi oss ibland så vårdslöst och ibland så omsorgsfullt? För min egen del insåg jag att inte riktigt vet varför jag beter mig så här, om man bortser från det som sker av ren lathet eller trötthet. Svaret måste vara att någonstans värderar jag mina kläder, utan att jag knappt vet om det. För visst, när jag tänker efter så tar jag bättre hand om de kläder jag tycker är riktigt fina och som jag inte vill vara utan. Så från och med nu ska jag försöka vara lite mer solidarisk med alla mina kläder. Även de som jag uppenbarligen är lite mindre fäst vid. Jag har precis investerat i lite lyx som jag tror kan hjälpa mig i min nya ambition. Ett ekologiskt linnevatten med lavendel som man kan spraya på sina kläder efter vädringen. Lite lavendeldoft får bli min påminnelse. Nu återstår det att se om det fungerar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *