Aktivera din garderob | Lär dig handla second hand
Aktivera din garderob
microkurs2_undersida_head_fixed

Lär dig handla second hand

Nu är den här! Kursen där du lär dig hitta begagnade nyheter och kombinera garderoben med smarta secondhandplagg. Du kan också hitta din garderob på Myrorna – häng med från start!

I en ”vanlig” klädbutik med nytillverkade produkter hänger plaggen tydligt presenterade efter olika trender eller stilar. Ofta känner vi redan till dem på förhand genom reklam, bloggar och modereportage. Det är lättöverskådligt och vi kan lätt bläddra runt bland olika plagg i olika färgställningar och storlekar, och ändå inte missa något.

Inte konstigt att det kan kännas lätt panikartat att gå in i en second hand-butik – som ju har ett helt annat upplägg. Var ska jag börja? Hur ska jag bland alla dessa kläder hitta just mina fantastiska fynd?

Bara lugn! Genom den här kursen kan alla lära sig att handla second hand, eller i alla fall bli inspirerade till att utforska den ädla konsten. För utöver de små, men ack så viktiga detaljerna; att du gör en insats för miljön och att pengarna går till social verksamhet, så kan du med lite träning både hitta bättre, snyggare och kvalitetsmässigt intressantare kläder på en second hand än i en ”vanlig” butik.

Vad kommer du att lära dig?
Vi erbjuder ett enkelt och beprövat steg-för-steg-system i att handla kläder second hand. Dessutom får du en hel del stiltips samt hand on-kunskaper om material och kvalitet. Kursen passar både nybörjaren som vill förstå hur det hela funkar och den mer rutinerade second hand-konsumenten som vill bli inspirerad och få nya idéer.

Vad innehåller kursen?
Kursen innehåller lektioner i mailformat som landar direkt till din inkorg varje morgon i sex dagar. Varje lektion har en teoretisk och en praktisk del.

Kursinfo
Lärare: Emma Enebog, hållbarhetsansvarig på Myrorna och Anna Lidström, designer och stylist som driver företaget Another Studio samt bloggen och Instagram-kontot anotherblog.se
Form: kurs i mailformat
Längd: 6 dagar

 

Anmäl dig här