Aktivera din garderob | Miljömäktigt
Aktivera din garderob
vivienne

Miljömäktigt

I torsdags fick jag veta att jag hamnat på den fantastiska platsen 31 på listan över Sveriges 101 Miljömäktigaste!

Oerhört roligt för Myrorna! Det är ett erkännande för vikten av att återanvända. Det är också ett bra betyg för Myrornas långsiktiga mål med att driva den konkreta cirkulära agendan framåt.

Vad är det då för långsiktigt arbete Myrorna bedriver då?

Bland annat startade vi ju under 2015 den här sidan och projektet aktivera din garderob. Bakgrunden är att vi sett att det är för få som återanvänder i Sverige och vi vill lära fler om de enkla sätt man kan ställa om sitt konsumtionsmönster med. Syftet är att få fler i Sverige att använda mer. Utgångspunkten ligger i att den enklaste insatsen du kan göra för en hållbar livsstil är att använda det du har i garderoben! Ligger det något där du inte använder så se till att det går till någon som gör det.

Här på aktivera din garderob kan du se räknaren som visar på hur mycket textil vi slänger i Sverige. Det är mer än som samlas in. Det mesta av det skulle kunna gå till återanvändning eller återvinning. Det är det vi vill förändra.

Myrorna samlar in 8400 ton på ett år. 87,5% av det Myrorna samlar in går till återanvändning eller återvinning. Men vi behöver samla in mer och se till att fler handlar second hand.

Här kommer några konkreta steg framåt vi tagit under året för att öka återanvändningen är:

 

Här kan du läsa mer om listan!

Valde en bild på Vivienne Westwood, som för en inspirerande kampanj för ett mer hållbart mode. Läs mer om Climate revolution här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *